Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Bob Heijmans, ik ben 54 jaar en woon samen met Carla.

Wat doe je? Sinds mijn 17de werk ik bij ijzerwaren en gereedschappen Heijmans. Mijn vader is in 1952 op zijn 20ste, met de zaak begonnen en ik ben inmiddels eigenaar. Ons assortiment is in de loop der jaren aangepast aan de klant. Bijna alles op het gebied van ijzer, bouwmaterialen en kleine huishoudelijke hulpmiddelen zijn  hier te koop. De winkel is heel overzichtelijk ingericht. Elk plekje wordt benut. Verder ben ik een groot liefhebber van wielrennen. Samen met Carla train ik een paar keer in de week en ook onze vakanties worden op het wielrennen afgestemd. In september zijn we nog in de Alpen geweest en daar hebben we heel wat bergen beklommen met de fiets. Wielrennen is echt de ultieme ontspanning voor ons.

Waar woon je? Ik woon boven de winkel. Precies op de plek waar ik geboren ben en dat vind ik nog steeds heel speciaal. Het is ook heel prettig om in het centrum van Voorschoten te wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een super mooi dorp, heel fijn om te wonen en dat doe ik al mijn hele leven hier aan het Treubplein. Ik vind Voorschoten steeds mooier worden met al de nieuwbouw; de Krimwijk, het Voorsche park en het Delta plein. Voor mij is dit zakelijk natuurlijk ook gunstig; mijn klanten kring wordt steeds groter. Iedereen weet Heijmans wel te vinden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop dat Voorschoten in de toekomst interessant blijft voor de kleine ondernemer en dat het niet wordt opgeslokt door grote ondernemingen. Voorschoten moet gewoon lekker dorps blijven. Zelf vind ik de Voorstraat het mooiste plekje van Voorschoten.

Met dank aan Bob Heijmans

Pin It