Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Naud Caron, ik ben geboren op de leukste dag van het jaar, Valentijnsdag, 1941. Ik ben getrouwd met Margreet en heb één zoon Christiaan van 22 jaar.

Wat doe je? Ik ben gepensioneerd. Vroeger werkte ik bij de OGEM; Overzeese, Gas en Elektriciteit Maatschappij. Ik heb gewoond en gewerkt in Indonesië, Duitsland, Engeland, Zwitserland en Amerika. Ik ben uiteindelijk terug gekomen naar Nederland want dat blijft altijd voor mij “thuis”.  Nu ben ik lid van Rotary Voorschoten/Leidschendam. Ik bezoek de Open Universiteit Leiden, daar volg ik IT-cursussen. Ik sport graag, vroeger ben ik Rugby internationaal geweest en nu fiets ik graag in de zomermaanden op mijn racefiets, lekker in de natuur en in de winter ga ik naar de sportschool.

Waar woon je? Wij wonen in het hart van Voorschoten. Een top locatie! Heel erg naar ons zin. In de zomer stap ik mijn deur uit voor een cappuccino op een terras in de Voorstraat. Dat is puur genieten en heb ik geen behoefte aan de Côte d’Azur en/of Spanje.

Wat vind je van Voorschoten? Wij leven in een zeer hechte gemeenschap. We “letten” hier op elkaar in positieve zin, met fijne buren die er altijd voor je zijn en visa versa natuurlijk. Elke week breng ik een maaltijd naar oudere bewoners die er dankbaar voor zijn, dat maakt mij ook blij.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou van het hart van Voorschoten een beschermd gebied willen maken……net zoals Leiden gedaan heeft. Op deze manier kan een betere leef situatie en balans gecreëerd worden tussen commercie, de markt, de Paardenmarkt  en alle bewoners. De veiligheid is ook een uitermate belangrijk punt. Niet te vergeten  de geluid overlast op sommige dagen en ook in het weekend.

Met dank aan Naud Caron

Pin It