Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Vera Eradus, 56 jaar. Ik heb 2 dochters Susanne (26) en Marjolein (21) en ben de kersverse oma van Sam (3 maanden)

Wat doe je? Al 34 jaar heb ik samen met mijn broer Nico een VOF: Bloemsierkunst ‘Mille Fleurs”, op het Treubplein. Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk, de bloemen maken mij erg happy. Regelmatig zie ik klanten, die na een paar seconden een glimlach krijgen als ze de zaak zijn binnengelopen. Ze voelen het “bloemen sfeertje”, al die kleuren en verscheidenheid aan bloemen maakt iedereen blij. Wij verkopen het liefst zoveel mogelijk bloemen van het seizoen en alle bloemen kunnen per steel/tak. De trend is nu om alles zo “natuurlijk”, mogelijk te houden. Wij adviseren ook met de opmaak van bijvoorbeeld een mooie schaal of vaas die de klant thuis heeft. Deze kunnen ze meenemen en dan maken wij ze op.

Waar woon je? Ik woon vlakbij de winkel, echt een mooi plekje in het centrum.

Wat vind je van Voorschoten? Een heerlijk dorp. Onze klanten zijn een heel fijn publiek, ik ken ze al jaren. Ik maak bloemstukken voor alle familie gelegenheden; feesten en natuurlijk ook begrafenissen. Het is jammer dat de gemeente het op sommige punten niet goed heeft gedaan, zeker financieel. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat veranderen. Het zou toch heel jammer zijn als het zwembad “Het Wedde”,  dicht zou gaan! De Voorstraat is een favoriet plekje en ook de Paardenmarkt en Koningsdag zijn hoogtepunten van Voorschoten. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Als de kerk “Het Kruispunt”, verkocht gaat worden zouden de bibliotheek en de bioscoop daar heel goed in kunnen. Lekker centraal voor iedereen. Er staan nog steeds winkels leeg, de winkeliersvereniging zet zich daar heel erg voor in. Wellicht als de start huur  lager zou zijn, zouden meer ondernemers de stap durven te nemen om wat te beginnen.

Met dank aan Vera Eradus.

Pin It