Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Bob van Aken, ik ben 50 jaar, getrouwd met Ingrid (48) en wij hebben 2 kinderen Amber (21) en Timo (18).

Wat doe je? Ik ben eigenaar van Glashandel van Aken. Al meer dan 100 jaar een begrip in Voorschoten. Vroeger hadden wij een glas en verf winkel in het centrum van Voorschoten. In 1964 hebben mijn vader en zijn broer dit gesplitst. Ik ben er als zoon van…..”Wil”, eigenlijk ingerold en later is het glas pas mijn passie geworden.

Nu leveren en monteren wij alle soorten beglazing. In de loop der jaren zijn daar best wel andere technieken bij gekomen. Jaloezieën tussen het isolatie glas is daar een voorbeeld 

Waar woon je? Wij wonen  aan het Ter Lips, vlak bij de zaak, die aan de Starrenburglaan is. Gezellige buurt echt heel fijn wonen en werken. 

Wat vind je van Voorschoten? Het mooie van Voorschoten is dat het groter is dan een dorp en kleiner is dan een stad. Alles is dichtbij. Mijn grote hobby is voetbal. Bij Voorschoten 97 heb ik heel wat stappen liggen, ook met mijn voetbalschoenen. Nog elke week ga ik naar Timo kijken die in de jeugd speelt.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik belandrijk vind is dat het zwembad blijft, de kinderen uit Voorschoten moeten in hun eigen dorp kunnen leren zwemmen. Verder is de doorstroom naar de snelweg echt dramatisch. Bij het stoplicht van de Churchilllaan sta je vaak wel 15 minuten. Het knooppunt Lammerschans zou echt verbeterd moeten worden. Dadelijk loopt er een tunnel onder Voorschoten door waar wij niets aan hebben.

Met dank aan Bob van Aken.

Pin It