Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Ronald Florijn, ik ben 56 jaar, getrouwd met Antje (52). Samen hebben wij drie kinderen; Karolien (19), Finn (18) en Beer (13).

Wat doe je? Ik ben talent coach van de Koninklijke Nederlandse Roei Bond. Daarnaast geef ik lezingen aan bedrijven. Ik kijk naar een organisatie op een zelfde manier zoals je een sporter bekijkt. Het gaat eigenlijk over wattage; de taak en energie verdeling binnen een organisatie. Als een bepaalde taak te veel energie kost gaat dit ten koste van het bedrijf. Je zou dus alleen mensen in dienst moeten hebben die met weinig energie hoog kunnen scoren. Net als een topsporter. Volgens mij ben ik de enige in Nederland die dit doet. Dit komt door mijn eigen sportverleden: in 1988 (Seoel) werd ik olympisch kampioen met roeien in de dubbel 2x en in 1996 (Atlanta) in de heren 8+.

Waar woon je? Wij wonen in Bijdorp aan de Koperwieklaan. We komen oorspronkelijk uit Leiden. Het dorpse vinden wij erg leuk. Mijn oma en mijn moeder komen uit Voorschoten, familie van der Zwan. Wellicht nog wel een bekende naam hier. 

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is knus. Wij vinden de Vlietlanden wel de beste plek hier. Op het water, in de roeiboot of in het water want in de zomer zwemmen wij in de Vliet en elke dag wandelen we met onze hond. Lekker buiten in de natuur. Voorschoten ligt erg gunstig er is veel groen hier. De vrijdagmarkt vind ik ook heel gezellig en als ik even tijd heb loop ik er heen en doe ik daar mijn boodschappen. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De kleine ondernemers geven Voorschoten zijn charme. De persoonlijke aandacht en service zijn belangrijk. Het is dan ook jammer dat er steeds meer grote landelijke ketens bij komen in Voorschoten. We zouden allemaal de kleine ondernemers moeten steunen. Voorschoten verliest anders zijn karakter en uiteindelijk ook zijn inkomsten.

Met dank aan Ronald Florijn

Pin It