Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Peter van Dam, ik ben getrouwd met Carolien.

Wat doe je? Ik ben bode bij de werkorganisatie Duivenvoorde, ook wel facilitair medewerker genoemd. Ik doe dit nu 9 jaar en heb het ontzettend naar mijn zin. Het is een veel omvattende functie, het zijn zoveel taken dat ik die niet allemaal kan benoemen. In ieder geval moet je heel flexibel zijn.  Ik heb de eigenschap dat ik alles wil weten, ik heb zelf de mogelijkheid opgepakt om inzicht te krijgen in kabinetszaken. Sinds vorig jaar ben ik naast bode ook trouwambtenaar. Dat vind ik echt heel erg leuk om te doen. Een bruiloft of partnerschap is natuurlijk altijd een feestelijke bedoeling en voor mij heel mooi om dit te mogen leiden. Altijd is het echtpaar wel een beetje gespannen en dan is het voor mij de uitdaging om hen gerust te stellen. 

Waar woon je? Wij wonen op de grens van Voorschoten en Leiden zuidwest.  Dicht aan het Kort vliet kanaal waar wij dan ook vaak wandelen. Fijne rustige buurt met aardige mensen. 

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heel leuk dorp. De inwoners zijn vriendelijk en iedereen staat voor elkaar klaar. Met evenementen zoals de Paardenmarkt zijn wij altijd van de partij. Ook de Voorstraat is erg gezellig.  Wij  hebben de droom om ooit in het centrum of in zo’n mooi appartement in de Krimwijk te gaan wonen. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind het jammer dat alles zo volgebouwd wordt. Voorschoten mag niet teveel groen verloren laten gaan. De parken en de weilanden zijn juist het gezicht van Voorschoten. Ik moet er echt niet aan denken als dit zou verdwijnen.

Met dank aan Peter van Dam

Pin It