Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Trix Rubbens – van Iersel. Ik ben 81 jaar, weduwe en ik heb 3 zonen met alles wat daarbij hoort: partners en 7 kleinkinderen. 

Wat doe je? Na mijn werkende leven als secretaresse ben ik taallessen gaan geven bij Ouders op Herhaling in Leiden. Nederlands en Frans. Aan die jaren denk ik met veel plezier terug. Nu doe ik nog wat vrijwilligers werk voor mensen in mijn omgeving. Ik beoefen elke week Tai Chi en ik tennis graag bij de gezellige tennisclub Adegeest. Als het even kan pak ik de fiets. 

Waar woon je? Sinds 7 jaar woon ik in de Merelhof. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant. Door het werk van mij man zijn wij wel 20 keer verhuisd. We hebben ook in Nigeria en Spanje gewoond. Ik ben hier komen wonen om dichter bij mijn kinderen te zijn. Het voordeel is dat Voorschoten lekker dicht bij de zee ligt, want  langs de kust wandelen en uitwaaien vind ik heerlijk. Ook Amsterdam en Den Haag zijn niet ver, je zit er zo met het openbaar vervoer. 

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk en gezellig dorp. Alles is in de buurt en er wordt zo veel georganiseerd hier. Bij de bijzondere concerten in de Dorpskerk en in het Kruispunt ben ik ben altijd wel te vinden. Ik ga ook graag naar de mooie films in het filmhuis hier, in het Cultureel Centrum. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik mis hier eigenlijk niets, alles is hier. Ik heb zelden een dorp gezien waar zo veel voor ouderen georganiseerd wordt. Ik hoop dat de nu nog voelbare dorpssfeer zo lang mogelijk bewaard blijft. Ik ben een tevreden mens.

Met dank aan Trix Rubbens – van Iersel

Pin It