Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

Wie ben je? Ramino de Ru, ik ben 19 jaar.

Wat doe je? Ik studeer ICT beheer in Delft. In januari zit ik in het derde jaar want nu doe ik het tweede jaar over. Sinds mijn 12de werk ik ook bij mijn vader in de zaak; “de Ru”, wit- en bruingoed. Ik ben begonnen met schoonmaken, daarna kennis opgedaan van alles wat er speelt bij “de Ru”, en nu wordt ik losgelaten in de buitendienst. Alles wat te maken heeft met internet doe ik nu en daar heb ik veel plezier in. Ik werk hier elke donderdag en tijdens de schoolvakanties. Verder werk ik nog vrijdag- en zondagavond bij “La Casita” en ik doe vrijwilligers werk bij scouting Kimball o’Hara; daar geef ik leiding aan de 7/9 jarigen op zaterdag. Al met al heb ik een druk week programma.

Waar woon je? Ik woon nog thuis boven de zaak met mijn ouders en 2 broertjes, op het mooiste plekje in Voorschoten.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een hartstikke mooi dorp. Iedereen kent elkaar, het is echt een dorp waar ik mij thuis voel. Ik zou hier heel graag na mijn studie willen blijven wonen. Eigenlijk wil ik hier nooit meer weg.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten is dit jaar aan meerdere projecten begonnen; Deltaplein en in de Vlietwijk. Over de planning was volgens mij niet nagedacht. Voor het verkeer was Voorschoten een labyrint waar moeilijk doorheen te komen was. Het was erg rommelig en het heeft mij erg geïrriteerd. Ook het bedrijf van mijn vader heeft er veel inkomsten door gemist. Dit jaar heb ik mijn rijbewijs gehaald en als je maar betaalt dan wordt je snel geholpen aan de balie van het gemeentehuis. Dat zou niet nodig moeten zijn het zou gewoon bij de service moeten horen. Als je geslaagd bent wil je toch niet een week op dat roze documentje wachten! Je wil gelijk rijden………..toch!

Met dank aan Ramino de Ru.

Pin It