Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

BobBloteWie ben je? Bob Blöte en ik ben 49 jaar.

Wat doe je? Ik werk op de communicatie afdeling bij EYE Filmmuseum, in Amsterdam. Na een lange studie heb ik gezocht naar een baan waar ik gelukkig van werd, dit heeft even geduurd maar is goed gelukt. Ik ben gek op films en zit hier helemaal op mijn plek. Ik ben voor EYE met de publiciteit bezig en daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij Filmtheater Voorschoten, daar verzorg ik de programmering. Ik zoek zelf de films uit en het geeft veel voordelen dat ik de mensen van de filmdistributie ken. Hierdoor heb ik soms heel snel, vlak na een première, een film in huis die in andere dorps bioscopen nog lang niet draaien. Het is heel leuk om hier vrijwilliger te zijn. Met zijn allen zijn wij een hele gezellige groep. Bezoekers zijn ook blij dat ze in hun eigen dorp, dicht bij huis van een mooie film kunnen genieten. Ook zijn wij een stuk goedkoper dan de commerciële bioscopen.

Waar woon je? Ik woon op de Wilgenlaan. Heerlijk rustig met een grote tuin. Dit maakt het reizen naar Amsterdam, woon werk verkeer helemaal waard.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een hechte gemeenschap op een goede manier. Daar ben ik eigenlijk door het filmtheater achter gekomen, door de vrijwilligers die hier werken maar ook door de bezoekers. Regelmatig komen mensen in hun eentje omdat ze hier de gezelligheid vinden en hier altijd wel een bekende uit Voorschoten tegen komen. Verder speelt een groot deel van mijn sociale leven zich af in Amsterdam.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Een bioscoopzaal in het hart van Voorschoten zou nog mooier zijn zodat echt iedereen er gemakkelijk kan komen. En natuurlijk dan wel met dezelfde professionele uitstraling als die we nu in het cultureel centrum hebben. Aan de buitenkant van het cultureel centrum is niet te zien hoe mooi de bioscoop van binnen is……….er gaat echt een wereld voor je open.

Met dank aan Bob Blöte.

Pin It