Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

GlendyWie ben je? Glendy Waardenburg, 45 jaar en woon samen met Jean Patrick en wij hebben samen één zoon Thomas (14).

Wat doe je? Ik ben eigenaresse, samen met mijn broer en zus van Textielhuis te Mey en Woningtextielhuis. Als kind werkte ik al in de kledingwinkel van mijn familie.

Toen verkochten zij hoofdzakelijk gordijnen. Toen ik als tiener bij Textielhuis werkte, was het al hoofdzakelijk kleding, wel met meer stoffen en fournituren dan nu.

Ik heb bedrijfskunde textiel gestudeerd, dat geeft al aan dat naar deze branche altijd mijn interesse uitging. Mijn eerste baan was bij Scotch en Soda. Voor deze baan reisde ik veel naar India. Daar leerde ik mijn Franse man kennen. Later heb ik nog bij Mexx gewerkt. Ik heb een tijd in Frankrijk gewoond. Ik ben teruggekomen naar Nederland omdat het familiebedrijf mij trok. Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb want ik heb het erg naar mijn zin.

Waar woon je? Wij wonen in Adegeest in de Componisten wijk. Het is praktisch wonen; het winkelcentrum aan de Beethovenlaan lekker in de buurt, dicht bij de sportvelden en het zwembad en er is veel groen hier in de omgeving en altijd genoeg parkeergelegenheid.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heel goed dorp, niet te groot en ook niet te klein. Het ligt gunstig tussen Den Haag en Leiden, die beide gemakkelijk met de trein te bereiken zijn. De Vlietlanden en het strand zijn ook lekker in de buurt. Wij houden ervan om zoveel mogelijk op de fiets te doen en dat gaat hier in Voorschoten uitstekend. Wat ik ook fijn vind is dat de laatste tijd een nieuwe instroom van mensen is gekomen, door de nieuwbouw projecten. Dit is geeft een mooie mix met de oudere Voorschotenaren.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop dat er veel natuurlijk groen blijft en dan bedoel ik dat alles niet te netjes wordt maar dat er ook nog stukken semi wild gebied blijft bestaan. Voor de kinderen is dit fijn om lekker buiten in de natuur te spelen. De discussie rond het zwembad vind ik triest. Het is natuurlijk heerlijk als kinderen zelfstandig naar het zwembad kunnen blijven gaan, gewoon in hun eigen dorp.

Met dank aan Glendy Waardenburg.

Pin It