Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

ClairieWie ben je? Clarie Dekker. Ik ben 53 jaar, getrouwd met Caspar en wij hebben twee zonen: Floris (19) en Fedor (16) 

Wat doe je? Ik ben speltherapeut in de psychiatrie voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast ontwikkel ik o.a. behandelprogramma's voor kinderen met angststoornissen. Ik werk in Den Haag bij de Banjaard, onderdeel van de Jutters . Mijn grote hobby is toneelspelen. Dit doe ik al heel lang in Wateringen. We hebben twee opvoeringen per jaar. Verder reizen wij erg graag en dan vooral naar heel verre landen. 

Waar woon je? Wij wonen nu 23 jaar aan de oude Leidsche weg. Lekker centraal om naar Leiden of naar het dorp van Voorschoten te fietsen. Dit is ook een heel mooi stukje van Voorschoten, het park Ter Wadding aan de overkant, de boerderijen die er nog steeds zijn en de Korte Vliet achter ons huis.

Wat vind je van Voorschoten? Prachtig, sfeervol dorp en de schaal is precies goed; je komt bekenden tegen als je boodschappen gaat doen maar je wordt ook weer niet in de gaten gehouden. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik in Voorschoten mis is 'de aanwezigheid ' van  jongeren. Jongeren zouden gestimuleerd kunnen worden om met nieuwe ideeën voor Voorschoten te komen. Het Fitplein is hier een goed voorbeeld van. De wildgroei tussen de bermen vind ik heel mooi, dat moeten we vooral zo laten. Het verkeer op de Leidsche weg, tussen Ter Wadding en Intratuin is echt te veel. Ik hoop dat hier een oplossing voor komt, na de herinrichting van de nieuwbouw die op het terrein van Intratuin gerealiseerd gaat worden. Ik zou het wel erg vinden als het zwembad dicht gaat want dan valt er echt een stuk recreatie weg. Er moet voldoende speelruimte blijven voor kinderen. Kinderen ontwikkelen door te spelen. Ik ben een voorstander van grote schoolpleinen

Met dank aan Clarie Dekker.

Pin It