Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten

JeroenWie ben je? Jeroen Kwant, ik ben 41 jaar en woon samen met Deborah (32), wij hebben samen twee zoontjes, Jesse (4) en Julian (2).

Wat doe je? Ik ben eigenaar van "Kwant Installatietechniek ". Ik ben nu ongeveer vier jaar een zelfstandige ondernemer en heb al 25 jaar ervaring als loodgieter. Alles omtrent water en verwarming in en om het huis is mijn specialiteit. Mijn werkgebied is de Leidsche regio. Duurzaamheid is nu erg in opkomst daarom heb ik mij laten scholen in de techniek van de warmtepomp. Een warmtepomp zet koude lucht om in warme lucht. Een mooie nieuwe mogelijkheid om huizen te verwarmen zonder gas. Mijn grote hobby is motorrijden. Deze kwakkel winter was erg nat en onaantrekkelijk om op de weg te zitten. Ik hoop dat snel het voorjaar begint, om lekker te gaan toeren.

Waar woon je? Wij wonen aan de Wijngaardenlaan. We hebben het hier super naar ons zin. Lekker dicht bij het centrum en de winkels en de school en het kinderdagverblijf op loopafstand.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk dorp om te wonen. Zelf kom ik uit Zoeterwoude Rijndijk. Daar was nooit zoveel te beleven. In Voorschoten wordt er veel georganiseerd. Het centrum met de restaurantjes is natuurlijk mijn favoriete plekje.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Met het oog op de toekomst zou ik het heel belangrijk vinden als Voorschoten meer duurzaam gaat bouwen. Ik zou op dit moment verder willen gaan: alle nieuwbouw projecten van het aardgas af en meer gaan werken met zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen. Zeker voor grotere woonprojecten is de waterpomp een uitstekend alternatief.

Met dank aan Jeroen Kwant.

Pin It