Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten (39)

Wie ben je? Erica Verkerk-Dodd, ik ben 55 jaar. Ik ben getrouwd met Peter Verkerk en wij hebben 2 zonen, Nicholas (18) en Stuart (17).

Wat doe je? Vroeger heb ik architectuur en stedenbouw gestudeerd in Seattle. Op dit moment werk ik als organisatieadviseur bij de provincie Zuid-Holland. Eigenlijk help ik, zodat de Provincie nog bewuster concrete resultaten boekt met maatschappelijke middelen. Ik waardeer mijn collega’s erg want wij zijn gezamenlijk idealisten voor maatschappelijke belangen. Verder ontwerp ik het set decor voor de jaarlijkse theater familie voorstellingen van de Angelo American Theater Group, die rond Sinterklaas plaats vindt. Hier zijn mijn zonen en mijn man ook bij betrokken. De voorstellingen zijn voor iedereen. “Kom eens kijken”, zou ik zeggen!

Waar woon je? Wij wonen in Noord Hofland. Ik ben Canadees en woon nu 25 jaar in Nederland waarvan de laatste 9 jaar in Voorschoten. Toen ik hier kwam wonen hebben buren mij wegwijs gemaakt hier in de buurt. Dat heb ik erg prettig gevonden. Als nieuwkomer werden wij snel opgenomen. Het blijft een hechte en gezellige buurt met elkaar.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is mooi en gezellig. In het begin dacht ik dat Voorschoten een subur (buitenwijk) van Leiden was, maar al gauw zag ik in dat Voorschoten een eigen identiteit heeft. Mensen zijn sociaal en hebben echt interesse in je. Er is een stimulerende diversiteit van nationaliteiten. Wat ik zeker wil noemen is de gezellige vrijdag markt, monumentendag en de extra initiatieven zoals het Weekend van Voorschoten, de Paardenmarkt en Halloween op het Treubplein elk jaar. Ik wordt ook erg blij van de variatie in water en groen voorzieningen hier.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoef niets te veranderen en voel mij erg thuis in dit mooie dorp. Vooral de bibliotheek en onze eigen bioscoop vind ik geweldig. Daar worden veel leuke dingen georganiseerd, het is een mooie ontmoetingsplaats en niemand hoeft in Voorschoten alleen te zijn.

Met dank aan Erica Verkerk-Dodd.

Pin It