Volgens informatie vanuit het College blijkt er het afgelopen jaar regelmatig overleg te zijn geweest tussen ontwikkelaar Amvest en de omwonenden over de plannen van Amvest.

Amvest heeft een mooi plan ontwikkeld om Beresteijn in oude luister te doen herleven en tegelijkertijd op een sociale en ondernemende manier dit landgoed een nieuwe bestemming te geven voor wonen en zorg (zie de website). De gesprekken met de  omwonenden lopen al jaren en om de omwonenden tegemoet te komen zijn de plannen voor Beresteijn al een keer zijn aangepast.

Het heeft er de schijn van dat enkele omwonenden een stuk van het landgoed willen verkrijgen om hun tuin te vergroten. Amvest kan daar niet aan tegemoetkomen omdat het de haalbaarheid van hun plan aantast.

Amvest heeft  het landgoed Beresteijn meer dan tien jaar geleden gekocht  en sindsdien wordt het achterstallig onderhoud steeds meer zichtbaar.

ONS Voorschoten is van mening dat dit allemaal veel te lang duurt. Het is tijd om deze impasse te doorbreken

Het wordt de hoogste tijd dat dit prachtige landgoed weer in ere wordt hersteld met een goed plan van de ontwikkelaar, waardoor Beresteijn weer een parel kan zijn aan Voorschotens kroon.

We moeten weer snel trots kunnen worden op hoe landgoed Beresteijn wordt opgeknapt, er prettig gewoond kan worden en er door iedereen heerlijk kan worden gewandeld !

ONS Voorschoten is een vurig bepleiter van burgerparticipatie. Maar dan waarbij wel de belangen van ALLE belanghebbenden in Voorschoten worden afgewogen. ONS Voorschoten roept daarom wethouder Nieuwenhuizen op voortgang te maken op dit dossier.

 

Pin It