ONS Voorschoten organiseerde op woensdag 28 januari een boeiende werkbijeenkomst Verkeer Centrumgebied Voorschoten.
Hoewel de opkomst niet zo groot was als het onderwerp verdiende, waren alle aanwezigen het eens, dat er hele nuttige en boeiende informatie werd uitgewisseld. Ook ontstonden er geanimeerde gesprekken over het thema.
Verkeer is namelijk een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft. Een dankbaar gespreksonderwerp voor verjaardagen en ontmoetingen.
Dat was dan ook precies de zin van deze werkbijeenkomst. Het gepreksonderwerp verkeer op te tillen naar een hoger niveau door kennis over begrippen, voorwaarden en uitgangspunten te delen.
 
Na de inleiding door Hans Rasch van ONS Voorschoten, werd eerst aan de hand van een aantal sheets een gemeenschappelijke basis gelegd over verkeerskundige begrippen en uitgangspunten in het centrum van Voorschoten.
De presentatie is hier te downloaden.
 
 
Vervolgens kreeg de Voorschotense verkeerskundige Joost Klimbie het woord, die op overtuigende wijze een beeld schetste van de mogelijkheden "binnen de ruimtelijke, verkeerskundige en budgettaire kaders" van het verkeer in het centrum gebied.
Zijn presentatie is hier te downloaden.
Tijdens de discussie kwamen vele creatieve ideeën over het voetlicht. Onder andere:
  • Waarom bieden we de winkeliers in de winkelstrip aan de ventweg niet een winkel in de Schoolstraat? Dat is toch een veel logischer plek, wanneer we een levendig winkelgebied willen hebben en houden?
Onze dank voor de gastvrijheid aan het schitterende Museum Voorschoten.
Pin It