De fractie van ONS Voorschoten bestaat uit 3 gemeenteraadsleden en 2 burgercommissieleden. 

Glenn Zeelt, Gemeenteraadslid M&SGlenn Zeelt

Glenn is een echt mensenmens. Toegankelijk, betrokken en behulpzaam. Zijn jarenlange ambtelijke ervaring in combinatie met zijn persoonlijkheid en pragmatische aanpak zorgen voor heldere werksituaties. Hij weet altijd het overzicht te bewaren en kan scherp analyseren. Glenn en wollige taal gaan niet samen. Kort, bondig en begrijpelijk is zijn manier van communiceren. Kortom, allemaal ingrediënten die nodig zijn voor natuurlijk leiderschap!

 

 

 

 

 

 

Marleen PersoonMarleen Persoon, Gemeenteraadslid WRG

Door haar sociale betrokkenheid en loyaliteit is Marleen iemand bij wie je altijd kunt aankloppen als je hulp nodig hebt. Met veel enthousiasme en gedrevenheid zet zij zich in om anderen te ondersteunen. Marleen is een echte teamspeler, ze geeft mensen de ruimte om zichzelf te zijn en is altijd bereid om samen tot het beste eindresultaat te komen.

 

 

 

 

 

 

Hans v.d. Elst

Hans van der Elst, Gemeenteraadslid B&B, Fractievoorzitter

Door zijn kernachtige manier van denken en analyseren is Hans een uitblinker in bedrijfsmanagement. Hij is een harde werker die de lat voor zichzelf en zijn omgeving hoog legt. Daar waar anderen het voor gezien houden kan Hans onvermoeibaar en gedreven doorgaan. Immers, zijn streven is een professionele en gestructureerde organisatie. Iets waar hij zich 100% voor inzet!

 

 

 

 

 

Ummi Cimen

Ummi Cimen, Burgercommissielid M&S

Ummi is een gedreven en maatschappelijk betrokken vrouw. Ze is een observator en kan goed luisteren waardoor mensen haar vaak in vertrouwen nemen. Haar jarenlange werkervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat ze een schat aan mensenkennis bezit. Met haar positieve instelling en doorzettingsvermogen komt zij vaak tot creatieve oplossingen bij lastige vraagstukken.

 

 

 

 

 

 

Alphons Eversteijn

Alphons Eversteijn, Burgercommissielid WRG

Alphons is dé 'familieman' binnen ons team. Met zijn vriendelijke karakter en diplomatieke houding is hij altijd op zoek naar consensus. In moeilijke tijden weet hij de juiste prioriteiten te stellen en gaat hij volhardend te werk. Hij is een gevoelsmens die altijd op zoek is naar harmonie en is daardoor een echte verbinder en weet mensen voor zich te winnen.

Ummi CimenEven voorstellen: Ummi Cimen, 51 jaar, nr. 4 op de kieslijst van ONS Voorschoten.
 
Ik heb een dochter van 27. Toen zij ging studeren in Leiden heb ik kennis gemaakt met Voorschoten en in 2014 heb ik besloten om in dit mooie dorp te gaan wonen. 
 
Al meer dan 30 jaar zet ik mij in voor de persoonlijke groei van mensen.  Ik werk als loopbaanbegeleider en trainer en help  jongeren en (jong) volwassenen met het vinden van de juiste studie of baan. Als dochter van een Turkse gastarbeider groeide ik op in de omgeving van Arnhem. Op mijn 19e werd ik voorzitter van een landelijke stichting ter bevordering van de integratie van migranten vrouwen. De rode draad in mijn leven is dan ook anderen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. 
 
Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd. In september 2017 ben ik lid geworden van ONS Voorschoten. Het voelt goed om iets voor de samenleving te kunnen doen. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar jeugd. Jongeren zijn onze toekomst en daar moet je in investeren en ze de ruimte geven om zich goed te ontwikkelen. Mijn manier van werken is creatief, mensgericht en pragmatisch. Als je maar wilt en open staat voor verandering en vernieuwing is veel mogelijk. 
 
Een van mijn grote passies is koken en alles wat met lekker eten te maken heeft. Het is een uitdaging om met zo min mogelijk ingrediënten toch een lekkere en kleurrijke maaltijd te bereiden. Met minder meer maken!

Lijsttrekker Glenn Zeelt en de nummer zes op de lijst Marleen Persoon overhandigden het verkiezingsprogramma van ONS Voorschoten aan de inwoners van Voorschoten.

Gedurende het afgelopen jaar zijn tientallen inwoners van Voorschoten door Marleen Persoon geïnterviewd voor Groot Voorschoten. Samen vormen zij een afspiegeling van inwoners van Voorschoten.

De titel "Realisme is de toon" is gekozen, omdat de gemeente een bestuursperiode tegemoet gaat, waarin niet alles meer kan en er grote uitdagingen zijn die we met elkaar moeten oplossen.

Dit is het derde programma van ONS Voorschoten sinds de oprichting in 2008. De partij kan geheel onafhankelijk en zelfstandig functioneren, los van landelijke of provinciale partijvisies en zonder ideologische ballast.

Naast de zeven inmiddels vaste uitgangspunten kent het programma 13 hoofdthema's. Ze zijn allemaal belangrijk, maar op de eerste drie plaatsen staan:

  • Direct overleg in Voorschoten,
  • Financieel gezond Voorschoten en
  • Blijvend investeren in jeugd in Voorschoten.

Daarnaast is ook (sociale) woningbouw een zeer belangrijk item.

2018 02 08 IMG 0480 webDirect overleg in Voorschoten vinden wij erg belangrijk. Daar schort het nog wel eens aan in het dorp. Te veel vanuit de ivoren toren, te weinig op de 'werkvloer'.

ONS Voorschoten wil dit zelf doorbreken door de komende vier jaar iedere zes weken een Inloopspreekuur te houden, naast de vele contacten die gelegd worden. ONS wil bereiken, dat het college alle beleidsvoorbereidingen in overleg met partners en inwoners doet. Daar zit veel kennis en ervaring.

Financieel gezond Voorschoten wil zeggen dat er geen uitgaven worden gedaan zonder een gedegen meerjarige  financiering. Dat kan betekenen dat heel goede ideeën uitgesteld moeten worden of niet door kunnen gaan. Maar houdt mensen niet aan het lijntje.

Blijvend investeren in de jeugd uit zich in vele facetten. Goede basisscholen, een actief Centrum voor Jeugd en Gezin behouden, taalachterstanden tijdig opsporen en er wat aan doen natuurlijk, tot het opnieuw openstellen van de jongerenkelder onder het gemeentehuis. 

Opvallend is dat ONS Voorschoten, anders dan de andere partijen, een inhaalslag wil als het om goedkope sociale huurwoningen gaat. Glenn Zeelt daarover: 'Het is inderdaad een zeer belangrijk onderwerp voor ONS. Wachtlijsten van 6 of 7 jaar of langer zijn niet acceptabel. We hopen op een zeer brede steun in de nieuwe gemeenteraad om samen met de woningbouwcorporaties tot een plan te komen.

Wilt u meer weten? Het volledige programma kunt u hier vinden.

2018 01 JanEven voorstellen: Jan Smit, 53 jaar, van beroep Politiemedewerker

Ik ben getrouwd met Sonja en heb 2 zonen: Wessel en Daniël

Klassieke bromfietsen en motoren zijn mijn hobby.

Sinds 1997 woon ik in Voorschoten. Ik ben opgegroeid in Leiden in een arbeidersgezin, waarbij het motto “niet kletsen, maar doen” gold. Dat heb ik eigenlijk nog steeds. Natuurlijk zou ik vooraf ook graag alle risico’s van mijn handelen willen kennen en afwegen, maar het grootste risico is dan dat je niets doet. Het zoeken naar balans hierin blijft voor mij belangrijk, omdat ik vaak neig naar door te willen pakken. Ik ben in ieder geval transparant over mijn denken en doen in de hoop dat mijn omgeving mij van feedback voorziet. De uitspraak “Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg” is mij op het lijf geschreven.

Ik heb niet echt een groot voorbeeld van iemand die mij inspireert, omdat ik vind dat ieder mens mij kan inspireren en omdat ik inmiddels mezelf ben en het daarmee zal moeten doen. Ik heb wel mensen waarvoor ik veel respect heb. Dit zijn veelal mensen in mijn directe omgeving, die geen enorme prestatie hoeven te hebben geleverd, maar die eigenschappen hebben die ik erg op prijs stel en bewonder. Mijn vrouw vol vertrouwen en geduld, een vriend die loyaal en eerlijk is en mijn kinderen die heel onbevangen de toekomst in kijken zijn zo maar wat voorbeelden.

Voorafgaand aan de oprichting van ONS Voorschoten raakte ik in gesprek met Bianca Bremer, een van de oprichters. Tegen haar had ik natuurlijk ook een mening over het functioneren van de lokale politiek en de gemeente. Zij daagde me uit door te zeggen dat roepen vanaf de zijlijn wel makkelijk was. Ik ben het toen wat intensiever gaan volgen en zag dat je als raads-/commissielid weldegelijk invloed kon hebben op het lokale beleid. Ik heb naast het gemeenschappelijke doel van ONS om het voor Voorschoten en de Voorschotenaren goed te doen ook als doel om de politiek toegankelijker te maken. Het moet duidelijker en transparanter zodat het gemeentebestuur van iedereen wordt.

Hans van der Elst, 60 jaar, nr. 2 op de kieslijst van ONS Voorschoten. 

Getrouwd met Mirjam, sinds 1992 wonen wij in Voorschoten. Onze twee kinderen zijn hier opgegroeid en hebben het ouderlijk huis al weer verlaten. 

Op dit moment geef ik drie dagen per week les in bedrijfskunde aan een HBO in Amsterdam. Inspirerend om te mogen doen, een jongere generatie je ervaring en enthousiasme te mogen overbrengen. Eerder is gewerkt in managementfuncties in het internationale bedrijfsleven. 

In juni 2017 ben ik lid geworden van ONS Voorschoten. Om drie redenen. Ten eerste: al heel lang was er het gevoel dat lokale politiek mij trekt. Het was er alleen nog nooit van gekomen. Druk met werk en veel in het buitenland, daarna kwamen de kinderen en daarna nog meer werk. Ten tweede: een onafhankelijke partij, in het politieke midden, vind ik voor lokaal bestuur een goede optie. Met focus op: wat is belangrijk voor de inwoners en organisaties en mensen die hier wonen. En tenslotte: er zijn in bestuurlijk opzicht dingen niet goed gegaan in Voorschoten; de provincie heeft de gemeente in 2017 onder preventief toezicht gesteld. Dat vormde het extra zetje, ik wil nu graag bijdragen om het samen beter te doen. En wat mij typeert? Ik denk dat mensen mij wel herkennen als iemand die als hij zegt dat hij iets doet, er ook echt vol voor gaat. Mijn eerste baas heeft mij ooit geleerd: Ongeveer is niet genoeg. Doe dingen met passie en werk samen. In het professionele leven voeg ik daar graag aan toe: Doe wat je kan, niet wat je graag zou kunnen.

Mijn grote hobby is trompet spelen. Rhythm & Blues, Swing. Vaak hebben wij in Voorschoten mogen optreden met Archie & The Bunkers. Onder andere tijdens Voorschoten Jazz Culinair.