Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten (37)

William

Wie ben je? William van Wissen, ik ben een gezonde vrije jongen en ik heb een mooie respectabele leeftijd. 

Wat doe je? Nu geniet ik van mijn pensioen. Vroeger ben ik slager geweest. In 1962 is mijn vader begonnen met de slagerij aan de Treubstraat 14, “Slagerij H.A. van Wissen, voor de ouderen van ons nog wel bekend. Van mijn 16e tot mijn 26e heb ik daar gewerkt. Daarna ben ik in de vee- en vleeshandel gegaan. Ik heb op de markt in Leiden en ’s Hertogenbosch gestaan om mijn handel te verkopen. In 1986 overleed mijn opa en toen heb ik zijn land in Wassenaar (Oostdorp) overgenomen. Daar heb ik tot 1995 vee gehouden. Voornamelijk schapen en koeien. 

Waar woon je? Ik woon in één van de twee Poortwachters, de nieuwe flats in het Voorsche Park. Nu zo 5,5 jaar heel erg naar mijn zin. 

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heel mooi dorp om in te wonen. Wat jammer is, is dat we veel winkel leegstand hebben. Verder is het hier heerlijk groen overal. Ik ben echt een buitenmens en kan dus heerlijk genieten. Vooral het stukje bij het “Theehuis Jansland ”, vind ik een mooi plekkie. 

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het zou zonde zijn als de kinderboerderij en het zwembad dicht gaan. Dit mag echt niet gebeuren! Als oud slager zeg ik dan ook: laat de gemeente maar in zijn eigen vlees snijden. Ik denk dat we te veel ambtenaren hebben. Een paar FTE minder en de burger kan alles wat er nu op het spel staat behouden. 

Met dank aan William van Wissen.(Foto van heden en van toen William 24 was.)

Pin It