Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten (51)

Wie ben je? Sieto Wolters, ik ben 48 jaar en getrouwd met Irene. Wij zijn rijk met 3 dochters; Lente (14), Zwitse (12) en Cerise (9).

Wat doe je? Sinds 1999 ben ik eigenaar van Perez-Wolters tapijten in de Schoolstraat. Samen met mijn vrouw natuurlijk. Wij zijn gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige tapijten, zowel klassiek als modern. En, niet te vergeten, het reinigen en restaureren van oude tapijten. Voordat ik voor mijzelf begon heb ik in Amsterdam gewerkt bij “van Meeuwen Perzische tapijten”, in de PC Hooftstraat. Ik was 26 jaar, de jongste van alle medewerkers. De “oudjes” vonden het leuk dat zo’n snotneus interesse had in tapijten. Deze oud collega’s hebben mij echt heel veel geleerd. Daar ben ik hen nog dankbaar voor.

Waar woon je? Wij woonden eerst midden in het dorp, in de Erasmusstraat. Maar met 3 kinderen werd dat te klein. Nu wonen wij in Starrenburg II. Een lekker royaal huis met genoeg ruimte voor ons gezin. Nu hebben we nog vrij zicht, maar over een tijdje wordt daar Starrenburg III gerealiseerd. Dat wisten wij van te voren en is ook niet erg, want iedereen wil ergens wonen nietwaar?!

Wat vind je van Voorschoten? Wij genieten van het dorpse en hebben de voordelen van de grote stad “vlak om de hoek”. Ook zijn het strand, de duinen en de Vlietlanden vlakbij. Meer dan een fiets heb je eigenlijk niet nodig!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De ondernemers in het centrum doen hun uiterste best om het centrum aantrekkelijk te houden. De intocht van de Sint, de kerstversiering, de plantenbakken en een reeks aan evenementen worden jaarlijks door hen georganiseerd. Dat doen ze graag, maar daar hebben zij alle inwoners van Voorschoten bij nodig!

Met dank aan Sieto Wolters.

Pin It